Over Ons

Een vijftal bewoners in Kruidenwijk heeft gemeend om maximaal invloed voor en door bewoners in de woonomgeving te bewerkstelligen. Circa 100 bewoners tussen de Peperbrug en de Wipbrug heeft in een enquête aangegeven steun aan dit buurtinitiatief te willen geven en zijn  bereid om hierbij betrokken te blijven en bij gelegenheid ook activiteiten te willen uitvoeren.   

 

Geprikkeld met gezond  enthousiasme willen we nu langzaam vormgeven aan bewonersparticipatie met  het  doel onze woonomgeving behoorlijk te verfraaien. Het groot onderhoud dat in de Kruidenwijk thans wordt uitgevoerd, is een uitgelezen kans om deze participatie tot een succes te maken.

 

Het vijftal initiatiefnemers kan en wil zoveel mogelijk steun vanuit de buurt voor de kleine stapjes die elke keer weer worden gezet. Terugkoppeling van gesprekken en of ontwikkelingen anderszins is dan ook essentieel voor betrokkenheid in de wijk. Het sociale verkeer in de wijk en sociale media zorgen voor de noodzakelijke feedback voor dit vijftal. 

 

We streven ernaar om deze website zo in te richten dat de meeste bewoners met de regelmaat van de klok een blik werpt op de website en de ontwikkelingen wil volgen. Hoe succesvol de site vervolgens daadwerkelijk zal zijn, is een zorg voor ons allen.

Geschiedenis van het project

Het besef dat we met ons allen in een heel mooi stukje Almere woonachtig zijn, maar dat dit veel te weinig zichtbaar is of anders gezegd veel kansen heeft om als pareltje langs het water te kunnen flonkeren.. Dit gegeven was al langere tijd  een veelbesproken onderwerp in het sociale verkeer in de wijk. Met het groot onderhoudsplan van de gemeente in het vooruitzicht, was het niet ingewikkeld om mensen in de wijk te stimuleren om tijd te steken in Het verfraaien van de buurt.  

Evenementen Kalender

Zwerfvuilaktie

19-03-2016 00:00
Zaterdagochtend gaan we weer de buurt door om het zwerfvuil op te ruimen. Wil je meehelpen, dan kan dat, wij zorgen voor handschoenen, grijpers en een hesje. Neem aub zelf een vuilniszak mee. We beginnen om 11:00 uur en zijn meestal binnen een uur klaar en aan de koffie.

Zwerfvuilaktie

17-10-2015 15:53
De volgende zwerfvuilaktie is op de derde zaterdag in de maand, de 21e november.

Iedere dinsdag diverse activiteiten voor ouderen

10-03-2015 10:19
Iedere dinsdagmorgen van 10.00 - 12.00 uur is er gelegenheid voor ouderen om gezellig een bakje koffie te drinken en diverse activiteiten met elkaar te ondernemen. De lokatie is buurthuis het Karwij. Ook is er voor ouderen hulp aanwezig voor buurtgenoten die problemen ondervinden met laptop en...

Opruimdag zwerfvuil. Verzamelen op het speelveldje.

19-09-2014 10:30
Deze dag starten we met het opruimen van zwerfvuil in ons buurtje. Indien u mee doet verzoeken we u om werkhandschoenen mee te nemen en een vuilniszak. 

Foto's bijgewerkt in ons album

06-09-2014 11:39
De fotos van de Hoekwierde zijn verwijderd. Fotos van onze wijk toegevoegd

Veiligheidstour gemeente Almere

29-06-2014 14:29
Op woensdag 27 augustus is de gemeente Almere met de veiligheidstour aanwezig op het parkeerterrein van de Lidl, Saffraanplein van18.00 tot 19.00 uur.