Voortgang

05-12-2016 20:16

Hoi,

Zo langzamerhand boeken we vooruitgang in de uitvoering van het plan "VanBrugTotBrug". Achter de schermen is er door de commissie hard gewerkt in de vorm van veel overleg met de gemeente. Dat heeft mooie resultaten opgeleverd. Nadat alle verwilderde struiken zijn verwijderd en alles weer is geëgaliseerd, heeft de gemeente gras ingezaaid en het schelpenpad aangelegd. Ook zijn de beloofde bomen geplant die in de plaats zijn gekomen voor de bomen die zijn gerooid. De in het plan opgenomen perken zijn voorzien van goede grond zodat we een begin kunnen maken met het planten van het groen zoals getekend in het ontwerp van Griffioen. Er is inmiddels contact met de locale hovenier Rob Cantineau die ons gaat helpen met de aanschaf en het planten.

Via het wijkbudget hebben we een aantal gereedschappen kunnen aanschaffen die we nodig hebben bij het onderhoud van het groen. Er is b.v. een goede bladblazer, een bosmaaier en een gasbrander (tegen het onkruid in het schelpenpad) aangeschaft.

Nog dit jaar worden de twee oude bankjes vervangen door nieuwe biobankjes en komen er nog drie bij. Ook de beloofde picknicktafel komt eraan.

De gemeente heeft 12.300 bloembollen in stroken op het veld en langs de Kornoeljewaterkant gepoot. Dat wordt een feest in het voorjaar!

Op zaterdag 17 december gaan we weer (als het weer het toelaat) gezamenlijk de wijk opschonen van zwerfafval en kunnen we ook een begin maken met het onderhoud van de groenstroken.

We hopen dat jullie ons daarbij willen helpen.