Uitnodiging namens beheersgroep Beatrixpark

03-03-2015 12:16

Via deze mail willen we alle deelnemers 'van brug tot brug' uitnodigen om mee te doen met de eerstvolgende werkmiddag in het Beatrixpark. Vorig jaar om deze tijd heeft tegenover jullie hofje in het Beatrixpark een flinke kaalslag plaats gevonden. Het bosvak is daarna ingeplant met diverse boom- en struiksoorten. Eén soort daarvan is het krentenboompje https://www.wmd.nl/over-wmd/nieuws/lente-drenthe Om tot bloei te komen en vrucht te dragen heeft het krentenboompje veel (zon)licht nodig. Nu staat hij tussen eik, beuk en hazelaar geplant en zal na verloop van tijd door lichtgebrek sterven.

 

Daarom willen we, na overleg met de gemeente, de krentenbomen verplanten naar de zonnige kant van het bos langs het fietspad. Ook meedoen? Wil je zaterdagmiddag 7 maart komen helpen, laat het ons even weten. Wij zorgen voor voldoende gereedschap, handschoenen, koffie, thee en iets lekkers. Willen de vrijwilligers die een kruiwagen bezitten deze s.v.p. meenemen? Als de te verplanten krentenbomen met kluit uitgespit en verplant worden, is dat handig bij het verplaatsen naar de plantplek.

 

Jong en oud kan meehelpen. Iedereen werkt in zijn eigen tempo. Als je stevige schoenen of laarzen aantrekt is alles compleet om er een gezellige middag van te maken.

 

Meer informatie en aanmelden via: e-mail: beatrixpark@yahoo.com